asistenta.rutiera
СНПЧ А7 Самара, обзоры принтеров иМФУ

Intretinerea Si Inlocuirea Bateriei

       Prin definiție, o baterie auto este un dispozitiv electrochimic care stochează și furnizează energie electrică la cerere. Energia electrică este produsă în interiorul bateriei printr-o reacție chimică care se produce între două plăci diferite imbibate într-o soluție de electrolit. Când bateria se descarcă, se schimbă energia chimică în energie și comunicate de curent electric. În timpul încărcării, energia electrică este convertită înapoi în energie chimică și stocate.

     Acest articol vă va ghida prin pașii implicați în testare, de încărcare, service,  testare de tensiune, și înlocuirea o baterie auto.

     Instrumente necesare: șurubelnițe și chei găsite într-un kit de instrument tipic. Alte echipamente pentru anumite funcții sunt enumerate în textul de mai jos.

Service Baterie


    Cu ani în urmă, toate bateriile necesitau punere periodic de apă diluat pentru a menține fluxul de curent propriu în bateria în sine. În 1972, au fost introduse baterii "fără întreținere" cu carcase de baterii sigilate care au eliminat nevoia de a adăuga apă. Ambele tipuri de baterii sunt disponibile în prezent, o baterie care necesită întreținere are capace de plastic detașabile . Adăugarea de apă pentru a menține o baterie necesită o șurubelniță pentru a desface capacul sau capacele, și este nevoie de apă distilată pentru a asigura minerale care nu se găsesc în apa de la robinet si care  interferează cu reacțiile chimice.

Curatarea Coroziunii


     Mai devreme sau mai târziu, cei mai mulți acumulatori auto va necesita o curățare periodică în jurul bornelor pentru a elimina coroziune și mizerie care se formează în mod natural în timp. Dacă observați acumulări în jurul  bateriei, cel mai bine pentru a scăpa de mizerie si depuneri este de a curata si indeparta mizeria.
     După slăbirea și eliminarea bornelor bateriei, un instrument de curățare cu formă specială (există chiar și o versiune pentru baterii cu terminalele laterale) vor face curatarea rapida si usoara scoarța . Folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru cele mai bune rezultate. Dealerii vor taxa de multe ori si o jumătate de oră de muncă pentru această ( "servicii de întreținere a bateriei"), dar e ceva ce se poate face cu ușurință singur.

Verificarea Bateriei


     Baterii fără întreținere de multe ori vin cu o fereastră de built-in care va permite sa vezi starea sa de încărcare. Cand bateria se descarcă, electroliți  și  bila colorată plutitoare scade departe de partea de sus a ferestrei. 

     Un multimetru electric (de asemenea cunoscut ca un voltmetru) va permite  măsurarea de sarcină electrică atunci când se termină , cu vârf ascuțit de plumb se ating atât mesajele pozitive și negative de baterii. O afisare de tensiune  12,5 sau mai multe înseamnă că bateria este încărcată 100%. Mai jos de 12,3, bateria mai are 75% , iar sub 12,1 bateria mai are mai putinde 50%. Multimetrele  difera de preț 

     Pentru rezultate optime, temperatura ambiantă trebuie să fie între 60 și 100 de grade Fahrenheit și bateria trebuie lăsata să se stabilizeze cu cablul negativ si deconectare timp de 10 minute.


VERIFICARE ALTERNATOR


     Este, de asemenea, o idee excelenta pentru a verifica  alternatorul vehiculului dumneavoastră, deoarece îndeplinește funcția vitală de încărcare a bateriei, atunci când motorul este pornit. Odată ce motorul este pornit, atingeți bornele bateriei pozitive și negative, cu sondele de multimetru ar trebui să cedeze afiseje  13.8-14.8 volți dacă alternatorul funcționează corect. Afisajele mai mici indica ca alternatorul ar putea trebuii să fie înlocuit. Un afisaj mai mare ar putea indica un regulator de tensiune defect ce permite ca bateria să se îngreuneze, ceea ce poate duce la  distrugerea bateriei.

INCARCAREA BATERIEI CU AJUTORUL ALTEI MASINI

     Utilizand un alt autovehicol , începeti prin poziționarea mașini ajutor astfel incat bateria sa este cât mai apropiată de cea din masina mort. Cu ambele motoare oprite și cheile pe  poziția "oprit", conectați cablurile de pornire în următoarea ordine:
Conectarea Negru Clema pe cadrul autovehiculului cu bateria mort

     Conectați roșu (pozitiv / +) clemă în jurul roșu (/ + pozitiv) terminal al bateriei mort.
     Conectați celălalt roșu (pozitiv / +) clemă în jurul roșu (/ + pozitiv) terminal al bateriei bun.
     Conectați negru (negativ / -) clemă în jurul negru (/ negativ -) al bateriei bun.
     Conectați celălalt negru (negativ / -) clemă pentru o secțiune nevopsită din metal undeva pe cadrul vehiculului cu bateria mort.
     Porniți motorul vehiculului ajutor și lăsați-l  pentru un minut astfel începe să incarce  bateria mort.
     Porniți vehiculul cu bateria mort și deconectați cablurile în ordine inversă în care au fost instalate

INLOCUIREA BATERIEI


     In timp ce bateriile sunt concepute pentru a oferi ani de serviciu fără probleme, celulele din bateria au devenit mai puțin eficace - slăbește eficiența generală a bateriei până când aceasta nu mai poate funcționa. Deoarece temperaturile reci sunt cel mai greu pentru baterii, de obicei, o scădere bruscă a temperaturii în toamna sau iarna, sau bateriile care au ajuns la sfârșitul duratei lor de viață.

Pentru a înlocui o baterie:

     Slăbiți și îndepărtați borna negativă a bateriei în primul rând, apoi face același lucru pentru terminalul pozitiv
     Slăbiți piulițele care fixează suportul acumulatorului
     Scoateți bretele suportul
     Ridicați cu grijă și scoateți acumulatorul vechi
   

 

Probleme Pornire

Probleme Pornire Motor Auto
Repornire Autoturism Cu Acumulator Consumat, Testarea Sistemului de Incarcare Si A Consumatorilor, Comercializare - Livrarea Si Instalarea Unei Baterii Noi, Verificare Gratuita Acumulatori Noi Pentru Validarii Garantiei

service.mobil AutoGadget

Folie Autorizata

Folie Auto
   
Gama Completa De Folii Autorizate Pentru Orice Autoturism.

   Toate Foliile Auto Aplicate Sunt Din Gama PREMIUM 3M, Llumar, Globar Ceramic si VIPER Avand Cel Mai Ridicat Grad De Protectie UV Si De Respingere Al Caldurii.

folie-geam.ro

Montaje Profesionale

Montaj Alarme Auto Viper - Montaje La Domiciliu
Instalam La Domiciliul Clientului Alarme Auto VIPER Cu Garantie Pe Viata, Sisteme Multimedia CASKA Si Navi-X, Montaje Profesionale De Sisteme Urmarire Prin Satelit Pentru Companii Si Echipari Flote La Sediul Clientului

AlarmaViper.ro

Alarme Auto VIPER Cu Pornire Motor